Главная Обратная связь

Дисциплины:

Архитектура (936)
Биология (6393)
География (744)
История (25)
Компьютеры (1497)
Кулинария (2184)
Культура (3938)
Литература (5778)
Математика (5918)
Медицина (9278)
Механика (2776)
Образование (13883)
Политика (26404)
Правоведение (321)
Психология (56518)
Религия (1833)
Социология (23400)
Спорт (2350)
Строительство (17942)
Технология (5741)
Транспорт (14634)
Физика (1043)
Философия (440)
Финансы (17336)
Химия (4931)
Экология (6055)
Экономика (9200)
Электроника (7621)






Тірі емес материя элементтерінен жерде тіршілік келесі жағдайда пайда болуы мүмкін



A. жерде тірі емес материя элементтерінен тіршілік пайда болуы мүмкін емес
B. Аммиактың болуы
C. Оттектің болуы
D. Үлкен аралық уақыттың болуы
E. Судың болмауы
F. Метанның болуы
G. Радиацияның болуы
H. Көмірқышқыл газының болуы

Вопрос с множественным выбором, сложный, ответ - B, D, F

№ 254.

Органикалық дүние даму стадиясының «Биопоэз» теориясына кіреді:

A. Біріншілік сүтқоректілердің пайда болуы
B. Тірі жүйенің қатысуынсыз биологиялық полимерлердің түзілуі
C. Тірі жүйенің қатысуынсыз биологиялық мономерлердің түзілуі
D. Тірі жүйенің қатысуынсыз биологиялық мембрананың түзілуі
E. Гүлді өсімдіктердің түзілуі
F. Құрғақтылыққа тіршіліктің шығуы
G. Молекулярлы оттектің алғаш атмосферада түзілуі
H. Молекулярлы азоттың алғаш атмосферада түзілуі

Вопрос с множественным выбором, сложный, ответ - B, C, D

№ 255.

Орықтың биосферада құру мақсаты

A. Сиреп бара жатқан құстар мен жануарларды өсіру және ұстау
B. Алуантүрлі түрлермен табиғи ұйымды қорғау
C. Аңшылық есебінде оларды пайдалану
D. Халықаралық мағынада сиреп бара жатқан жануарларды қорғау
E. Санаторлы-курорттық емделу үшін пайдалану
F. Алуантүрлі түрлерді қорғау
G. Туризм үшін пайдалану
H. Оларды ауыл шаруашылық дақылында өсіру үшін пайдалану

Вопрос с множественным выбором, сложный, ответ - B, D, F

№ 256.

Тірі емес материя элементтерінен жерде тіршілік келесі жағдайда пайда болуы мүмкін

A. Жерде тірі емес материя элементтерінен тіршілік пайда болуы мүмкін емес
B. Энергия туындысы болғанда
C. Оттек болғанда
D. Су болғанда
E. Су болмаған жағдайда
F. Метан болғанда
G. Радиация болғанда
H. Көмірқышқыл газы болғанда

Вопрос с множественным выбором, сложный, ответ - B, D, F



№ 257.

Экологиялық ерекше таза энергия көзі

A. жылу электростанциясы
B. атомдық электростанциясы
C. құйылу мен төгілу энергиясы
D. күн энергиясы
E. мұнай
F. жел энергиясы
G. гидроэлектростанциясы
H. атомдық реактор

Вопрос с множественным выбором, сложный, ответ - C, D, F

№ 258.

Биосфералық резерваттың құрылысы

A. Тұрмыстық қазандық
B. Буферлық зона
C. Қараңғы аймақ
D. Іргелес аймақ
E. Санитарлы аймақ
F. Өткізгіш аймақ
G. Ядро
H. Туристтік аймақ

Вопрос с множественным выбором, сложный, ответ - B, D, G

№ 259.

Алғашқы тірі организмдер тек сулы ортада пайда бола алды, себебі атмосферада келесі жағдайдың болуына байланысты

A. СО2 болмауы
B. инертті газдардың болмауы
C. оттектің болмауы
D. радиацияның жеткілікті деңгейі
E. радиацияның болмауы
F. озонның болмауы
G. метанның болмауы
H. су буының болмауы

Вопрос с множественным выбором, сложный, ответ - C, D, F

№ 260.

Органикалық дүние даму стадиясының «Биопоэз» теориясына кіреді:

A. Біріншілік сүтқоректілердің пайда болуы
B. Тірі жүйенің қатысуынсыз биологиялық мономерлердің түзілуі
C. Атмосферада молекулярлы оттектің пайда болуы
D. Тірі жүйенің қатысуынсыз биологиялық мембрананың түзілуі
E. Тірі жүйенің қатысуынсыз химиялық затардың түзілуі
F. Гүлдейтін өсімдіктердің пайда болуы
G. Тіршіліктің құрлыққа шығуы
H. Тірі жүйенің қатысуынсыз биологиялық полимерлердің түзілуі

Вопрос с множественным выбором, сложный, ответ - B, D, H



№ 261.

Экологиялық мәселелерді шешудегі ЮНЕП бағдарламасында

A. Мәдениеттің дамуы
B. Шөлейттену
C. Ядролық өнеркәсіптің дамуы
D. Топырақ деградациясы
E. Шетелдерде білім алу
F. Медициналық қызмет көрсету
G. Ормандарды кесу
H. Ауыр машина жасаудың төмендеу қарқыны

Вопрос с множественным выбором, сложный, ответ - B, D, G

№ 262.

Экологиялық мәселелерді шешудегі ЮНЕП бағдарламасында

A. Мәдениеттің жоғарлауы
B. Шөлейттену
C. Шетелдерде оқу
D. Әлемдік мұхиттың ластануы
E. Тұщы судың сапасы
F. Медициналық қызмет көрсету
G. Ядролық өнеркәсіптің дамуы
H. Ауыр машина жасаудың төмендеу қарқыны

Вопрос с множественным выбором, сложный, ответ - B, D, E

№ 263.

Жерде тіршіліктің даму кезеңі

A. катархей
B. кембрий
C. палеозой
D. ордовик,
E. архей
F. протерозой
G. пермь
H. мезозой

Вопрос с множественным выбором, сложный, ответ - B, D, G

№ 264.

Дж. Форестердің Әлемнің Модел Секторы

A. жануарлар
B. халық тұрғындарында
C. өсімдік
D. ауылшаруашылық өндірісі
E. өнеркәсіп өндірісі
F. микроорганизмдер
G. мұнай
H. газ

Вопрос с множественным выбором, сложный, ответ - B, D, E

№ 265.

Дж. Форестердің Әлемнің Модел Секторы

A. жануарлар
B. халық тұрғындарында
C. микроорганизмдер
D. табиғи орта жағдайы
E. өсімдік
F. табиғат ресурстары
G. мұнай
H. газ

Вопрос с множественным выбором, сложный, ответ - B, D, F

№ 266.

Биосферада таралған биогенді элементтер

A. плутоний
B. оттек
C. стронций
D. азот
E. титан
F. көміртек
G. цезий
H. уран

Вопрос с множественным выбором, сложный, ответ - B, D, F

№ 267.


Эта страница нарушает авторские права

allrefrs.ru - 2018 год. Все права принадлежат их авторам!