Главная Обратная связь

Дисциплины:

Архитектура (936)
Биология (6393)
География (744)
История (25)
Компьютеры (1497)
Кулинария (2184)
Культура (3938)
Литература (5778)
Математика (5918)
Медицина (9278)
Механика (2776)
Образование (13883)
Политика (26404)
Правоведение (321)
Психология (56518)
Религия (1833)
Социология (23400)
Спорт (2350)
Строительство (17942)
Технология (5741)
Транспорт (14634)
Физика (1043)
Философия (440)
Финансы (17336)
Химия (4931)
Экология (6055)
Экономика (9200)
Электроника (7621)






Экологиялық таза энергия түрі



A. құйылу мен кему
B. жылу электростанциясы
C. жел
D. атомдық реакторлар
E. биогаз
F. атомдық электростанция
G. күн радиациясы
H. биожылу

Вопрос с множественным выбором, сложный, ответ - B, D, F

№ 212.

Жердің басқа геосфера қабатынан биосфераның негізгі ерекшелігі болып:

A. химиялық элементтер
B. өсімдіктер
C. бейорганикалық байланыс
D. микроорганизмдер
E. ультракүлгін сәулелендіру
F. жарық радиациясы
G. жануарлар
H. жарық радиациясы мен химиялық элементтер

Вопрос с множественным выбором, сложный, ответ - B, D, G

№ 213.

Жерді рекультивациялаудың биологиялық сатысы келесі іс шарадан тұрады:

A. Гидротехникалық құрылысты орналастыру
B. Мелиоративтивті құрылысты орналастыру
C. Биогеоценоздың жоғары өнімділігін құру
D. Агротехникалық іс шара
E. Өнеркәсіп қалдықтарын орналастыру
F. Фауна мен флораны қайта қалпына келтіру
G. Жердің құнарлы қабатын келтіру
H. Туристік базаны құру

Вопрос с множественным выбором, сложный, ответ - C, D, F

№ 214.

Тірі организмдердің қозғалысына байланысты ластаушылар

A. магниттік
B. химиялық
C. кеңістікте
D. биологиялық
E. электрикалық
F. элементарлы
G. кешенді
H. физикалық

Вопрос с множественным выбором, сложный, ответ - B, D, H

№ 215.

Биосферада тірі ағзалардың қызметінің ортаны өзгерту нәтижесінде, жердің географиялық қабатында маңызды оқиғалар болды

A. Күн энергиясының ағыны артты
B. Әлемдік мұхиттың ауданы артты
C. Атмосфераның химиялық құрамы өзгерді
D. Топырақтың физика химиялық параметрлері өзгерді
E. Мұхит ауданы артты
F. Вулкандардың саны артты
G. Жердің экваторлы радиусы азайды
H. Атмосфера мен біріншілік мұхит суының химиялық құрамы өзгерді

Вопрос с множественным выбором, сложный, ответ - C, D, H



№ 216.

Заттардың биотикалық айналымы бисферада әрекеттестікпен қамтамасыз ету

A. консументтер
B. продуценттер
C. гетеротрофты
D. редуценттер
E. фитофагтар
F. зоофагтар
G. прокариот
H. эукариот

Вопрос с множественным выбором, сложный, ответ - A, B, D

№ 217.

Заттардың биотикалық айналымындағы қозғалмалы қабат болып:

A. Көтерілу мен қайту энергиясынан
B. Жел энергиясы
C. Органикалық заттарды құру
D. Органикалық заттарды деструкциялау
E. Атмосфераның физикалық параметрлерінің өзгеруі
F. Жердің температура режимінің өзгеруі
G. Күн энергиясынан
H. Литосфераның химиялық құрамы

Вопрос с множественным выбором, сложный, ответ - C, D, G

№ 218.

Оршаған ортаның физикалық ластаушылары

A. органикалық заттар
B. микроағзалар
C. жылумен ластану
D. инфрадыбыс
E. радиоактивті элементтер
F. өсімдік
G. жануарлар
H. жуылатын құрал

Вопрос с множественным выбором, сложный, ответ - C, D, E

№ 219.

Оршаған ортаның физикалық ластаушылары

A. органикалық заттар
B. жануарлар
C. шу
D. электромагнитті сәулелендіру
E. микроорганизмдер
F. өсімдіктер
G. вибрация
H. жуылатын құрал

Вопрос с множественным выбором, сложный, ответ - C, D, G



№ 220.

Оршаған ортаның химиялық ластаушылары

A. вибрация
B. көміртек туындылары
C. шу
D. жуылатын құрал
E. микроорганизмдер
F. өсімдіктер
G. жануарлар
H. қатты қоспа

Вопрос с множественным выбором, сложный, ответ - B, D, H

№ 221.

Оршаған ортаның химиялық ластаушылары

A. вибрация
B. пластмассалар
C. өсімдіктер
D. минералды тыңайтқыштар
E. микроорганизмдер
F. пестицидтер
G. жануарлар
H. шу

Вопрос с множественным выбором, сложный, ответ - B, D, F

№ 222.

Ышқыл жаңбырлардың түсуінің нәтижесінде

A. Фотосинтез процесінің интенсификациясы
B. рН ортасының кенеттен жоғарлауы
C. Су ортасының қышқылдануы
D. Метал коррозиясы
E. Планетада биологиялық алуантүрліліктің артуы
F. Топырақ жамылғысының қышқылдануы
G. Туылымның жоғарлауы
H. Туылымның төмендеуі

Вопрос с множественным выбором, сложный, ответ - C, D, F

№ 223.

Озондық қабаттың бұзылысы әкелуі мүмкін

A. Биологиялық алуантүрліліктің артуына
B. Биологиялық алуантүрліліктің жойылуына
C. Әлемдік суыққа
D. Тері рагымен ауыратын науқастардың артуымен
E. Жердегі энергетикалық ресурстардың қосымша артуымен
F. Құрлықтағы омыртқалылардың санының артуымен
G. Тірі организмдердің өліміне
H. Әлемдік жылылыққа

Вопрос с множественным выбором, сложный, ответ - B, D, G

№ 224.

Оршаған ортаның химиялық ластаушылары

A. вибрация
B. жануарлар
C. пестицидтер
D. ауыр металдар
E. микроорганизмдер
F. өсімдіктер
G. органикалық байланыс
H. шу

Вопрос с множественным выбором, сложный, ответ - C, D, G

№ 225.

Оршаған ортаны биологиялық ластаушылары

A. экспансия
B. кездейсоқ биоинтродукция
C. вибрация
D. азық белогы
E. микроорганизмдер
F. пестицидтер
G. ауыр металдар
H. шу

Вопрос с множественным выбором, сложный, ответ - A, B, D

№ 226.


Эта страница нарушает авторские права

allrefrs.ru - 2018 год. Все права принадлежат их авторам!