Главная Обратная связь

Дисциплины:

Архитектура (936)
Биология (6393)
География (744)
История (25)
Компьютеры (1497)
Кулинария (2184)
Культура (3938)
Литература (5778)
Математика (5918)
Медицина (9278)
Механика (2776)
Образование (13883)
Политика (26404)
Правоведение (321)
Психология (56518)
Религия (1833)
Социология (23400)
Спорт (2350)
Строительство (17942)
Технология (5741)
Транспорт (14634)
Физика (1043)
Философия (440)
Финансы (17336)
Химия (4931)
Экология (6055)
Экономика (9200)
Электроника (7621)






Судың сапалы көрсеткіші



A. азоттың ерігіш деңгейі
B. су температурасы
C. су иісі
D. радиация деңгейі
E. көміртектің ерігіш деңгейі
F. оттектің ерігіш деңгейі
G. су түсі
H. су қышқылдығы

Вопрос с множественным выбором, средний, ответ - B, C, G

№ 135.

Тұйық су қоймасына жатады:

A. Өзен
B. Көл
C. Бастау
D. Тоған
E. Жылға
F. Бұлақ
G. Бөген
H. Сарқырама

Вопрос с множественным выбором, средний, ответ - B, D, G

№ 136.

Ағынды суды қайта тазалауға жатады:

A. Нейтрализациялау
B. Құм тұтқыш
C. Иондық алмасу
D. Мембраналық тәсілдер
E. Сорбция
F. Флотациялау
G. Тығыздау
H. Фильтрациялау

Вопрос с множественным выбором, средний, ответ - C, D, E

№ 137.

Ағынды суды қайта тазалауға жатады:

A. Бейтараптау
B. Флотациялау
C. Хлорлау
D. Экстракциялау
E. Құм тұтқыш
F. Озонға айналдыру
G. Тығыздау
H. Фильтрациялау

Вопрос с множественным выбором, средний, ответ - C, D, F

№ 138.

Суды қорғау аймағында келесі шаруашылық түрімен айналысуға болады:

A. Дәнді дақылдарды өсіруге
B. Ағын суды жинақтау станциясын орналастыру
C. Ағаштар егуге
D. Бұталарды отырғызуға
E. Техникалық дақылдарды өсіруге
F. Ауылшаруашылық өнімін өсіруге
G. Жартылай бұталарды егуге
H. Автокөлікті жуу станциясын орналастыру

Вопрос с множественным выбором, средний, ответ - C, D, G

№ 139.

Суды қорғау аймағында келесі шаруашылық түрімен айналысуға тиым салынған:

A. Ағаштар егуге
B. Мұнай өнім қоймасын орналастыру
C. Бұталарды отырғызуға
D. Тұрмыстық және өндірістік қалдық полигондарын орналастыру
E. Жағалауды жасылдандыру
F. Жабайы өсетін жемістермен жидектерді жинау
G. Шөпті дайындау
H. Зауыттар орналастыру

Вопрос с множественным выбором, средний, ответ - B, D, H



№ 140.

Суды қорғау аймағында келесі шаруашылық түрімен айналысуға тиым салынған:

A. Шөпті дайындау
B. Автокөлікті жуу станциясын орналастыру
C. Мұнайбазасын орналастыру
D. Жабайы өсетін жемістерді жинау
E. Талдар мен бұталарды отырғызу
F. Жағалауды жасылдандыру
G. Жабайы өсетін жидектерді жинау
H. Улы қалдықтарды орналастыру

Вопрос с множественным выбором, средний, ответ - B, C, H

№ 141.

Ағынды суды қайта тазалауда:

A. Бейтараптау
B. Озонға айналдыру
C. Флотациялау
D. экстракциялау
E. Құм тұтқыш
F. Электр тәсілдері
G. Тығыздау
H. Фильтрациялау

Вопрос с множественным выбором, средний, ответ - B, D, F

№ 142.

Ағынды суды қайта тазалауға жатады:

A. Бейтараптау
B. Озонға айналдыру
C. Эвапорация
D. Экстракция
E. Құм тұтқыш
F. Флотация
G. Тығыздау
H. Фильтрациялау

Вопрос с множественным выбором, средний, ответ - B, C, D

№ 143.

Әлемде тұщы судың негізгі мәселелері жеткіліксіздік себебі:

A. Су сапасының жақсаруы
B. Адамзаттың суды пайдалануына байланысты көлемінің кішіреюі
C. Әлемде судың бірегей таралуы
D. Қолдану мен транспорттылаудауға байланысты суды жоғалту
E. Уақытқа байланысты судың бірегей таралуы
F. Кеңістікте судың бірегей таралуы
G. Адамзаттың пайдалануына байланысты судың көбеюі
H. Уақыт және кеңістік бойынша судың біркелкі таравлмауы

Вопрос с множественным выбором, средний, ответ - D, G, H



№ 144.

Суды қорғау аймағында келесі шаруашылық түрімен айналысуға болады:

A. Ғимарат соғу
B. Гүлдер егу
C. Ағынды су станциясын тұрғызу
D. Бұталарды отырғызуға
E. Химиялық кәсіпорынды орналастыру
F. Ағаштар отырғызу
G. Автожуу орнын соғу
H. Зауыттар соғу

Вопрос с множественным выбором, средний, ответ - B, D, F

№ 145.

Суды қорғау аймағында келесі шаруашылық түрімен айналысуға тиым салынған:

A. Өзен жағалауын жасылдандыру
B. Түрлі пестицидтерді қолдану
C. Жабайы өсетін жемістермен жидектерді жинау
D. Түрлі радионуклидтерді қолдану
E. Талдар мен бұталарды егу
F. Автожуу станцияларын орналастыру
G. Шөп шабу
H. Гүлдер егу

Вопрос с множественным выбором, средний, ответ - B, D, F

№ 146.

Педосфера» немесе «эдафосфера» терминдері нені білдіреді

A. су
B. топырақ
C. Жердің құнарлы қабығы
D. Топырақ қабаты
E. фреондар
F. ауа
G. Тірі зат
H. Косты зат

Вопрос с множественным выбором, средний, ответ - B, C, D

№ 147.

Әлемде тұщы су жетіспеушілігінің антропогендік себебі:

A. Су сапасының жоғарлауы
B. Судың әлем бойынша бірегей таралуы
C. Шикізат орнын өңдеу
D. Шахталардан су төгу
E. Судың уақыт бойынша бірегей таралуы
F. Судың кеңістік бойынша бірегей таралуы
G. Беттік суларды тұтыну
H. Адамзаттың суды пайдалану көлемінің төмендеуі

Вопрос с множественным выбором, средний, ответ - C, D, G

№ 148.

Әлемде тұщы су жетіспеушілігінің антропогендік себебі:

A. Су сапасының жоғарлауы
B. Урбанизация
C. Судың кеңістік бойынша бірегей таралуы
D. Ауылшаруашылық өндірісі
E. Судың уақыт бойынша бірегей таралуы
F. Беттік суларды тұтыну
G. Судың әлем бойынша бірегей таралуы
H. Адамзаттың суды пайдалану көлемінің төмендеуі

Вопрос с множественным выбором, средний, ответ - B, D, F

№ 149.


Эта страница нарушает авторские права

allrefrs.ru - 2018 год. Все права принадлежат их авторам!