Главная Обратная связь

Дисциплины:

Архитектура (936)
Биология (6393)
География (744)
История (25)
Компьютеры (1497)
Кулинария (2184)
Культура (3938)
Литература (5778)
Математика (5918)
Медицина (9278)
Механика (2776)
Образование (13883)
Политика (26404)
Правоведение (321)
Психология (56518)
Религия (1833)
Социология (23400)
Спорт (2350)
Строительство (17942)
Технология (5741)
Транспорт (14634)
Физика (1043)
Философия (440)
Финансы (17336)
Химия (4931)
Экология (6055)
Экономика (9200)
Электроника (7621)






Уақыт өлшемдерін оқыту әдістемесі_Мүмкіндігі шектеулі балаларға математиканы оқыту әдістемесі_каз.rtf



$$$001

Тәулік бөліктері туралы түсінікті қалыптастыруға берілген тапсырмалар:

A) «Таңертеннен кейін күндіз болады. Сен күндіз немен айналысасың?».

B) «Күндіз күн жарқырап тұрды».

C) «Сендер қанша күн оқыдыңдар».

D) «Түнде аспанда күн көрінбейді. Дала тастай караңғы болады».

E) «Сендер қанша күн демаласыңдар?».

F) «Ақпан айында неше күн бар?».

G) «Дүйсенбіден келесі дүйсенбіге дейін неше күн өтті?».

H) «Кестеде қай ай жазылмай қалған?»

{Правильный ответ}= A, B, D

{Сложность}= 1

{Учебник}= Эк. В. В. Обучение математике учащихся младших классов во вспомогательной школе – М.: Просвещение 1990.

{Курс}= 3

{Семестр}= 5

 

$$$002

Апта күндері туралы түсінікті қалыптастыруға берілген тапсырмалар:

A) «Таңертеннен кейін күндіз болады. Сен күндіз немен айналысасың?».

B) «Күндіз күн жарқырап тұрды».

C) «Сендер қанша күн оқыдыңдар».

D) «Түнде аспанда күн көрінбейді. Дала тастай караңғы болады».

E) «Сендер қанша күн демаласыңдар?».

F) «Ақпан айында неше күн бар?».

G) «Дүйсенбіден келесі дүйсенбіге дейін неше күн өтті?».

H) «Кестеде қай ай жазылмай қалған?»

{Правильный ответ}= C, E, G

{Сложность}= 1

{Учебник}= Эк. В. В. Обучение математике учащихся младших классов во вспомогательной школе – М.: Просвещение 1990.

{Курс}= 3

{Семестр}= 5

 

$$$003

Айлар туралы түсінікті қалыптастыруға берілген тапсырмалар:

A) «Бір жылда неше тәулік бар?».

B) «Кестеде наурыз айы нешінші орында тұр?».

C) «1 сағатта не істеуге болады?».

D) «Сағат 07.00 болатындай етіп сағат тілдерін бұр».

E) «Сағаттың ұзын тілін 5-ке, қысқасын 12-ге қой. Сағат нешені көрсетіп тұр?».

F) «Ақпан айында неше күн бар?».

G) «Бір жылда неше жыл мезгілі бар?».

H) «Кестеде қай ай жазылмай қалған?»

{Правильный ответ}= B, F, H

{Сложность}= 2

{Учебник}= Эк. В. В. Обучение математике учащихся младших классов во вспомогательной школе – М.: Просвещение 1990.



{Курс}= 3

{Семестр}= 5

 

$$$004

Сағат туралы түсініктьі қалыптастыруға берілген тапсырмалар:

A) «Бір жылда неше тәулік бар?».

B) «Кестеде наурыз айы нешінші орында тұр?».

C) «1 сағатта не істеуге болады?».

D) «Сағат 07.00 болатындай етіп сағат тілдерін бұр».

E) «Сағаттың ұзын тілін 5-ке, қысқасын 12-ге қой. Сағат нешені көрсетіп тұр?».

F) «Ақпан айында неше күн бар?».

G) «Бір жылда неше жыл мезгілі бар?».

H) «Кестеде қай ай жазылмай қалған?»

{Правильный ответ}= C, D, E

{Сложность}= 1

{Учебник}= Эк. В. В. Обучение математике учащихся младших классов во вспомогательной школе – М.: Просвещение 1990.

{Курс}= 3

{Семестр}= 5

 

$$$005

Жыл туралы түсініктьі қалыптастыруға берілген тапсырмалар:

A) «Бір жылда неше тәулік бар?».

B) «Кестеде наурыз айы нешінші орында тұр?».

C) «1 сағатта не істеуге болады?».

D) «Сағат 07.00 болатындай етіп сағат тілдерін бұр».

E) «Сағаттың ұзын тілін 5-ке, қысқасын 12-ге қой. Сағат нешені көрсетіп тұр?».

F) «Ақпан айында неше күн бар?».

G) «Бір жылда неше жыл мезгілі бар?».

H) «365 (366) тәулік нені құрайды?»

{Правильный ответ}= A, G, H

{Сложность}= 1

{Учебник}= Перова М. Н. Методика преподования математики во вспомогательной школе. – М.: ВЛАДОС, 2002.

{Курс}= 3

{Семестр}= 5

 

$$$006

Минут туралы түсініктьі қалыптастыруға берілген тапсырмалар:

A) «Бір минут бойы шапалақта?».



B) «Кестеде наурыз айы нешінші орында тұр?».

C) «1 сағатта не істеуге болады?».

D) «Сағат тілдерін таңғы 7 болатындай етіп қой».

E) «Сағаттағы тілі көршілес сандардың арасын неше минутта өтеді?».

F) «Ақпан айында неше күн бар?».

G) «Бір жылда неше жыл мезгілі бар?».

H) «Үзіліс неше минутқа созылады?»

{Правильный ответ}= A, E, H

{Сложность}= 2

{Учебник}= Перова М. Н. Методика преподования математики во вспомогательной школе. – М.: ВЛАДОС, 2002.

{Курс}= 3

{Семестр}= 5

 

$$$007

Секунд туралы түсінікті қалыптастыруға берілген тапсырмалар:

A) «1 секундта не істеуге болады?».

B) «Кестеде наурыз айы нешінші орында тұр?».

C) «сағаттың секундтық тілі қанша уақытта толық айналым жасайды?».

D) «Сағат тілдерін таңғы 7 болатындай етіп қой».

E) «Сағаттағы тілі көршілес сандардың арасын неше минутта өтеді?».

F) «Ақпан айында неше күн бар?».

G) «1 минутта 60 секунд бар. Ал 2 минутта ше?».

H) «Үзіліс неше минутқа созылады?»

{Правильный ответ}= A, C, G

{Сложность}= 1

{Учебник}= Перова М. Н. Методика преподования математики во вспомогательной школе. – М.: ВЛАДОС, 2002.

{Курс}= 3

{Семестр}= 5

 

$$$008

Уақыт өлшемдерін түрлендіруге берілген тапсырмалар:

A) «Абай 1 сағаттың 15 минутын ұйықтаса, қалған неше минутын ойнайды?».

B) «Кестеде наурыз айы нешінші орында тұр?».

C) «Түскі асқа 35 мин, серуендеуге 50 мин. Жұмсалады. Ол 1 сағаттан көп пе?».

D) «Сағат тілдерін таңғы 7 болатындай етіп қой».

E) «Сағаттағы тілі көршілес сандардың арасын неше минутта өтеді?».

F) «Ақпан айында неше күн бар?».

G) «95 минут неше сағат, неше минутқа тең?».

H) «Үзіліс неше минутқа созылады?»

{Правильный ответ}= A, C, G

{Сложность}= 2

{Учебник}= Перова М. Н. Методика преподования математики во вспомогательной школе. – М.: ВЛАДОС, 2002.

{Курс}= 3

{Семестр}= 5

 

$$$009

Уақыт өлшемдерін қосу және азайту амалдарын дұрыс орындалған нұсқаларды көрсет:

A) 3сағ 40мин – 1сағ 50мин= 1сағ 90мин.

B) 3сағ 40мин – 1сағ 50мин= 1сағ 50мин

C) 7сағ 45мин – 5сағ 50мин= 1 сағ 95 мин

D) 7 сағ 45 мин-5 сағ 50 мин= 1сағ 95 мин

E) 23 сағ – 11 сағ = 12 сағ

F) 35 мин+65 мин = 1 сағ

G) 3 сағ 17 мин – 17 мин = 2 сағ

H) 3 сағ+1мин = 4 сағ

{Правильный ответ}= B, C, E

{Сложность}= 3

{Учебник}= Перова М. Н. Методика преподования математики во вспомогательной школе. – М.: ВЛАДОС, 2002.

{Курс}= 3

{Семестр}= 5

 

 

$$$010

Тәулік бөліктері туралы түсінікті қалыптастыруға берілген тапсырмалар:

A) «Оқушылар сабаққа таңертен барады»

B) «Түнде адамдар ұйықтайды»

C) «Бір аптада 7 күн болады»

D) «Күндіз дала жарық болады»

E) «Кыркүйек айында неше күн бар»

F) «Сенің туған күнің қай айда»

G) «Сенбіден келесі сенбіге дейін неше күн өтеді?»

H) «Ертең аптаның қай күні?»

{Правильный ответ}= A, B, D

{Сложность}= 1

{Учебник}= Перова М. Н. Методика преподования математики во вспомогательной школе. – М.: ВЛАДОС, 2002.

{Курс}= 3

{Семестр}= 5

 

 

$$$011

Апта күндері туралы түсінікті қалыптастыруға берілген тапсырмалар:

A) «Оқушылар сабаққа таңертен барады»

B) «Түнде адамдар ұйықтайды»

C) «Бір аптада 7 күн болады»

D) «Күндіз дала жарық болады»

E) «Кыркүйек айында неше күн бар»

F) «Сенің туған күнің қай айда»

G) «Сенбіден келесі сенбіге дейін неше күн өтеді?»

H) «Ертең аптаның қай күні?»

{Правильный ответ}= C, G, H

{Сложность}= 1

{Учебник}= Перова М. Н. Методика преподования математики во вспомогательной школе. – М.: ВЛАДОС, 2002.

{Курс}= 3

{Семестр}= 5

 

$$$012

Айлар туралы түсінікті қалыптастыруға берілген тапсырмалар:

A) «Оқушылар сабаққа таңертен барады»

B) «Түнде адамдар ұйықтайды»

C) «Қыркүйектен кейін қай ай келеді?»

D) «Күндіз дала жарық болады»

E) «Кыркүйек айында неше күн бар»

F) «Сенің туған күнің қай айда»

G) «Сенбіден келесі сенбіге дейін неше күн өтеді?»

H) «Ертең аптаның қай күні?»

{Правильный ответ}= C, E, F

{Сложность}= 2

{Учебник}= Перова М. Н. Методика преподования математики во вспомогательной школе. – М.: ВЛАДОС, 2002.

{Курс}= 3

{Семестр}= 5

 

$$$013

Сағат туралы түсінікті қалыптастыруға берілген тапсырмалар:

A) «Үшінші сабақ сағат нешеде басталады?»

B) «Қараша айында неше күн бар?»

C) «Бір ғасырда неше жыл бар?»

D) «1 сабақ 1 сағатқа созылады. Ал 3 сабақ неше сағатқа созылады?»

E) «Айман 2 минутта 3 есеп шығарады. Ол 10 минутта неше есеп шығарады?»

F) «Бір жылда неше күн болады?»

G) «Әсет минутына 90 сөз оқиды. Әсет 450 сөзді неше минутта оқиды?»

H) «60 минут нені құрайды?»

{Правильный ответ}= A, D, H

{Сложность}= 1

{Учебник}= Перова М. Н. Методика преподования математики во вспомогательной школе. – М.: ВЛАДОС, 2002.

{Курс}= 3

{Семестр}= 5

 

$$$014

Жыл туралы түсінікті қалыптастыруға берілген тапсырмалар:

A) «Үшінші сабақ сағат нешеде басталады?»

B) «Қараша айында неше күн бар?»

C) «Бір ғасырда неше жыл бар?»

D) «1 сабақ 1 сағатқа созылады. Ал 3 сабақ неше сағатқа созылады?»

E) «Айман 2 минутта 3 есеп шығарады. Ол 10 минутта неше есеп шығарады?»

F) «Бір жылда неше күн болады?»

G) «Әсет минутына 90 сөз оқиды. Әсет 450 сөзді неше минутта оқиды?»

H) «12 ай нені құрайды?»

{Правильный ответ}= C, F, H

{Сложность}= 1

{Учебник}= Перова М. Н. Методика преподования математики во вспомогательной школе. – М.: ВЛАДОС, 2002.

{Курс}= 3

{Семестр}= 5

 

$$$015

Минут туралы түсінікті қалыптастыруға берліген тапсырмалар:

А) «Үшінші сабақ сағат нешеде басталады?».


Эта страница нарушает авторские права

allrefrs.ru - 2018 год. Все права принадлежат их авторам!